Inbjudan Schack56an 2024/2025

Nu är det äntligen dags för nästa säsong av Schack56an!

Tävlingen spelas för 14:e året i följd.

Alla skolbarn i årskurs 5 och 6 är välkomna att deltaga!

Denna höjdpunkt för årets femmor och sexor inträffar i Globen-Annexet en av dagarna 1–3 april 2025, men redan nu startar Stockholms Schackförbund arbetet med att ta emot anmälningar och besöka skolklasser.

Tävlingen vänder sig till alla klasser i 5:an och 6:an.

Reglerna är samma som i Schackfyran. Det är alltså en fördel att alla i klassen är med och spelar. Reglerna hittar du här.

Vill din klass vara med så är det enkelt att anmäla sig – klicka på knappen nedan och fyll i formuläret så kommer du bli kontaktad av oss och få det material klassen behöver för att komma igång med Schack56an.

Ett av tävlingens syften – utöver att lära alla barn hur man spelar schack – är att skapa sammanhållning i klasserna och betona vikten av samarbete och kunskapsutbyte. Klassen tjänar på att alla är med och får vara en del av laget.

Vi rekommenderar också att klassen bildar en alldeles egen klass-schackklubb. Detta är kostnadsfritt och väldigt enkelt och går också att göra på egen hand på klubb.schack.se

Om ni väljer att bilda en klass-schackklubb får klassen 10 st. schackspel helt gratis av Sveriges Schackförbund. Klassen kommer dessutom att få 300 kronor av Stockholms Schackförbund som är till för att förslagsvis kunna bjuda på fika vid bildandemötet.

Vid frågor rörande tävlingen, schackmaterial eller annat är det bara att kontakta oss, så hjälper vi gärna. till.

Fina priser väntar alla deltagare i Schack56ans tävlingar; bland annat vackra diplom och medaljer till samtliga spelare.

Mera om detta senare – hör av dig till oss så lovar vi dig och din klass en upplevelse att minnas för livet!

Vi har också ett samarbete med ChessKid. Om ni vill kan ni gratis få ett guldmedlemskap hos ChessKid. Ni ska då markera att ni vill ha det när ni anmäler er. Vi kommer då lämna ut namnen på eleverna samt i vilken klass de går. Vi kommer också lämna ut e-posten till klassens kontaktperson. ChessKid får inte ta del av några andra uppgifter.

Instruktionsfilmer finns på schackslottet.se och schackfyran.se.

Bästa hälsningar,
Michael Bergman
Projektledare Schack56an Stockholm
schackfyran@stockholmsschack.se
08-669 36 54